La Phocéenne de Viandes Halal

Afspraak is afspraak

slimme aanpak loont

'We zitten op dezelfde golflengte'

“Toen ik in 2014 toevallig kennis maakte met Dutch Food Experts op een voedingssalon, wist ik meteen dat het goed zat. Van bij het eerste gesprek zaten we op dezelfde golflengte en wist ik dat de visie van het bedrijf strookt met het mijne,” zegt Bettahar El Keurti aan de koeltoog van één van zijn slagerijen in het zonovergoten Marseille. De Zuid-Franse havenstad is van oudsher een handelscentrum waar culturen elkaar ontmoeten en slimme, hardwerkende ondernemers de kans krijgen om te groeien. Zo ook El Keurti.

Groei door kwaliteit

Tot 1999 baatte de man met Algerijnse roots een slagerij uit in de stad. Hij kocht vlees bij groothandels en bracht het met oog voor detail en toewijding aan smaak aan de man bij een trouwe klantenbasis. Maar zijn passie voor het beroep en streven naar kwaliteit zorgden ervoor dat hij dat jaar het heft in eigen handen nam en zelf verdeler werd van vlees geslacht volgens de reinheidsgeboden van de Islam.

In het begin was het knokken om een klantenbasis uit te bouwen, maar door kwaliteit te leveren aan een scherpe prijs bouwde het bedrijf een solide klantenbasis uit en groeide door zijn goede reputatie de daaropvolgende jaren exponentieel. Vandaag levert La Phocéenne de Viandes Halal aan meer dan 200 slagerijen in Zuid-Frankrijk. Marseille, Toulon, Aix-en Provence, Nîmes, Montpellier… het werkgebied van het bedrijf is bijzonder groot.

‘Dutch Food Experts komt afspraken altijd na’

Dutch Food Experts zorgt voor alle kipproducten in het aanbod van La Phocéenne de Viandes Halal, een vleessoort die in de Maghrebijns-Arabische keuken een belangrijke plaats inneemt. Niet minder dan twee keer per week wordt er geleverd. Stipt. En die stiptheid is een kwaliteit waar El Keurti bijzonder blij mee is.

“Hun manier van zaken doen, zorgt ervoor dat Dutch Food Experts altijd zijn afspraken nakomt. Niet alleen gaan ze tot het uiterste om aan onze vraag te voldoen, ze zorgen ook dat ze beloftes nakomen. Afspraak is afspraak. En geloof mij, dat is niet bij elke leverancier het geval. Een moeilijke situatie zoals de recente stakingen in Frankrijk? Geen probleem, Dutch Food Experts zoekt een oplossing en zorgt ervoor dat de bestelling geleverd wordt zoals afgesproken. Keer op keer. ‘Des gens sérieux’,” mensen waar je op kan vertrouwen, vat El Keurti samen.

"Op Dutch Food Experts kun je vertrouwen."

Diepgeworteld in Marseille

La Phocéenne de Viandes Halal opereert vanuit een 800 m² groot, gekoeld magazijn in Marseille. 70% van de klanten van het bedrijf komen zelf hun handelswaar ophalen, meestal nog voor hun slagerij opengaat. Het magazijn opent immers de deuren tussen 4 uur ‘s morgens en 12 uur ‘s middags. Bij de overige 30% klanten levert La Phocéenne de Viandes Halal rechtstreeks. Het bedrijf heeft daarvoor 6 eigen vrachtwagens die dagelijks uitrijden. Met 12 werknemers draait het zo een omzet van 13 tot 15 miljoen euro per jaar.

shutterstock_2203020861

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Contact

Onze-Lieve-Vrouwstraat 29
2180 Ekeren, België