Société Européenne Négoce de Viandes

Passie voor vlees van topkwaliteit

shutterstock_671734936

Vers en traceerbaar

In 1999 achtte startte Dominique Lormeau SENV om kwaliteitsvlees te leveren aan professionele klanten. “Beenhouwerijen, groothandels, cash & carry winkels, grootkeukens, de voedingsindustrie, … onze klanten zijn divers, maar willen wel allemaal dezelfde garanties: kwaliteit, versheid en traceerbaarheid. Ik heb een echte passie voor vlees, dus ook voor mij zijn dat belangrijke eigenschappen. Door onze schaal kunnen we bovendien aan de vraag voldoen aan interessante prijzen. En zo is iedereen gelukkig,” glimlacht Dominique Lormeau.

Vers en een constante aanvoer

De Société Européenne Négoce de Viandes werkt ondertussen twee jaar samen met Dutch Food Experts. “Oorspronkelijk verkochten we voornamelijk rood vlees, maar de laatste jaren merken we een toenemende vraag naar gevogelte. De samenwerking met Dutch Food Experts zorgt er niet alleen voor dat we een stuk van die markt kunnen meepikken met bestaande klanten, maar ook dat we een nieuwe klantenbasis uitbouwen die in eerste instantie komt voor de kip, maar door onze dienstverlening en productaanbod vaak ook kiezen voor een ruimere samenwerking. Kip maakt vandaag ongeveer 10% van ons volume uit, een percentage dat stijgt. Voor ons is het dus win-win,” aldus Lormeau.

"We merken een toenemende vraag naar gevogelte."

'Dutch Food Experts luistert naar je’

Maar waarom koos SENV precies voor Dutch Food Experts? “We ontmoetten elkaar eerder toevallig, maar gingen een samenwerking aan om een aantal redenen. Ten eerste is er het persoonlijk contact. De directie van Dutch Food Experts reken ik ondertussen tot mijn vriendenkring, zo’n goed contact hebben we." 

"Het is een bedrijf dat echt luistert naar je noden en daarop inspeelt. Heel reactief, je kan ze alles vragen. Maar de voornaamste reden is natuurlijk het product dat ze leveren. Altijd vers, van onberispelijke kwaliteit en het hoge volume van de aanvoer is constant, waardoor we aan alle klantenvragen kunnen voldoen. Zo zouden alle leveranciers moeten zijn.”

De grootste versmarkt van Europa

SENV koopt bij Dutch Food Experts twee soorten kip: standaardvlees en halal vlees. “Frankrijk kent een grote Maghrebijnse gemeenschap,” weet Lormeau. “De markt voor Halal vlees is dus groot, zeker in en rond Parijs. Het is een markt die bijzonder interessant is voor ons.”

Het bedrijf opereert vanuit Rungis, ten Zuid-Oosten van Parijs, waar de grootste Europese versmarkt gevestigd is. Met een totale oppervlakte van 232 hectaren, waarvan bijna een derde overdekt, zorgt het voor de bevoorrading van de hele Parijse regio en bij uitbreiding grote delen van Frankrijk. Fruit en groenten, vis en vlees worden er dagelijks vanuit heel Europa aangevoerd via vrachtwagens, treinen en vliegtuigen. Het magazijn van SENV is dus ideaal gelegen om de vleesproducten zo vers mogelijk te ontvangen en te verschepen naar klanten.

Nieuwe kansen zien en grijpen

Dominique Lormeau is een echte ondernemer en gebruikt zijn marktkennis om nieuwe initiatieven op poten te zetten. Via marktstudies en door te luisteren naar klanten weet hij perfect wat de noden zijn. Die spirit zegt hij ook terug te vinden bij Dutch Food Experts.

Eén van de trends waar hij de laatste jaren meer op is gaan focussen is bio vlees. “Vergeleken met de rest van onze activiteiten is bio een nichemarkt, maar we zien dat de vraag stijgt en dat het ook de aandacht trekt, en de liefde voor het product in de kijker zet. Dat kan ik als vleesliefhebber enkel toejuichen,” aldus Lormeau.

"Dutch Food Experts is een bedrijf dat echt luistert naar je noden en daarop inspeelt."

Dagvers vlees uit de automaat

Een andere beweging die Lormeau zag is het tijdsgebrek bij werkende mensen die soms niet tot bij de slagerij geraken, maar toch verse producten willen. Om ook hen vers vlees van hoge kwaliteit te kunnen aanbieden heeft hij een nieuw concept uitgewerkt voor de verdeling van vlees via automaten.

“Beef-take heet het concept, maar uiteraard is het ook de bedoeling om kip en andere vleessoorten aan te bieden. Ik ben er al meer dan 10 jaar mee bezig, en de ontwikkeling neemt heel wat tijd in beslag, maar binnenkort moet het eindelijk werkelijkheid worden. De bedoeling is om dagvers vlees aan te bieden, gekoeld en onder ideale omstandigheden, op locaties waar veel passage is: treinstations, tankstations, maar ook kampeerplaatsen bijvoorbeeld. Zo moet je tijdens je shopping in het weekend geen vlees kopen voor de hele week, maar net voor je gaat koken een vers stuk vlees oppikken wanneer het jou het best uitkomt. Er zit een heel ecosysteem achter met leveringen en de automaten kunnen ook communiceren met klanten,” legt Lormeau enthousiast uit.

Een man met vechtlust en ambitie, zoveel is duidelijk. Dutch Food Experts is dan ook bijzonder verheugd om hem tot zijn klantenkring te mogen rekenen!

shutterstock_2203020861

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Contact

Onze-Lieve-Vrouwstraat 29
2180 Ekeren, België